Goed met Geld #003 “Meer verdienen”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 15/02/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Vandaag gaan we door over het spaarpercentage uit aflevering #002: Hoe kan je jouw spaarpercentage verhogen met behulp van extra inkomsten? Vandaag praktische tips hoe jij jouw inkomen kan verhogen.

De Goed met Geld Podcast

Inkomen verhogen op drie manieren

Het verhogen van jouw inkomen kan op drie verschillende manieren. Vandaag noemen we verschillende voorbeelden hoe je jouw inkomen kan verhogen door middel van:

Voorbeelden

Enkele voorbeelden die wij noemen in deze aflevering:
– Meer werken
– Vragen om een hoger salaris
– Het verkopen van spullen
– Verricht werk waarbij tijd niet 1-op-1 gerelateerd is aan de inkomsten (bijvoorbeeld een blog)
– Draag jouw kennis over

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

4 reacties op “Goed met Geld #003 “Meer verdienen””

 1. HenH schreef:

  Over de tip 1x per jaar solliciteren een aantal opmerkingen. Het is een middel om te weten wat je waard bent, moet geen doel op zich zijn, zeker als je helemaal geen interesse hebt om die baan ook daadwerkelijk te nemen (zie ook onder: tijd). Daarom goed om de volgende keer nog wel wat realiteitzin in de podcast te brengen. Verplaats jullie in de lusiteraard die nog helemaal niet zo ver is als jullie en niet in jullie positie zit. Jullie werken beiden in een goede sector, waar veel vraag is naar goed opgeleid personeel. Vooral de tip om (in deze volgorde) te solliciteren en vervolgens bij je huidige baas aan te kloppen dat je ergens anders meer kunt verdienen is in veel sectoren not done. Wordt echt verkeerd opgevat en je moet toch wel echt meerwaarde hebben om de relatie niet aan te tasten. Ik zou dus niet zo snel iemand adviseren om eerst te solliciteren en dat als onderhandeling te gebruiken. Ga gewoon het gesprek aan over waarom jij van mening bent dat je meer verdient. Dat is een prima gesprek zonder de relatie op het spel te zetten. Een betere tip (volgensmij ook genoemd in de podcast) is om echt van baan te wisselen. Je kunt dan eisen wat je denkt waard te zijn, stukken beter dan die 10%…

  Dan over vrije tijd (naast je baan) voor geld. Tijd is het kostbaarste dat een mens bezit. Alle andere zaken zijn uit te ruilen of later alsnog in te kopen, maar tijd komt nooit meer terug. Het wordt in jullie podcast verteld alsof het iets spotsgoedkoops is (nul waarde). Geld (salaris, beloning) ontvangen we graag, dat vinden we waardevol en verhuren we onze werkkracht, energie en aandacht voor. Maar tijd? Niemand schat die op waarde, het wordt verbruikt als iets onbeperkts, alsof het gratis is. (vrij vertaald Seneca / Brevitate vitae)

  Boodschap: Tijd is een schaars goed, gebruik het voor wat het belangrijkste is om te doen. Je kostbare vrije tijd inruilen voor een paar euro bijklussen om een paar jaar eerder met pensioen te gaan is niet voor iedereen de juiste prioriteit (leven in het nu, bijv. met gezin). Tenzij het je hobby is…

  Hobby, want ik ga mijn eigen side hustles nu goedpraten. Ik beheer 6 websites waar ik +/- 1500 netto per maand uit haal (via affiliatie marketing en advertenties). Ik praat dat voor mijzelf goed, want de onderwerpen zijn mijn hobby’s. Of beter gezegd: die onderwerpen heb ik gekozen omdat ik daar zelf interesse in heb – dus leuk vind om daarover te schrijven en te leren.

  • Arjan schreef:

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie en natuurlijk dank voor het luisteren naar onze podcast! Ik kan mij zeker vinden in je comments. Natuurlijk is het geen doel om minimaal 1x per jaar ergens op te solliciteren en het kan ook zeker de arbeidsrelatie aantasten. Dat gezegd hebbende, hebben we in deze aflevering de focus gelegd op meer verdienen. Daarvoor zijn we verschillende aspecten gaan bekijken en ‘om meer salaris vragen’ is er daar één van. Ikzelf heb nog nooit om extra salaris gevraagd, omdat er jaarlijks een salarisverhoging plaatsvond. Het is dus een mogelijkheid, zeker geen moeten. Wat je aangeeft kan natuurlijk ook. Geef bij je baas eens aan dat je wat meer zou willen verdienen. Wil hij je niet meer betalen, kan je ook om je heen gaan kijken. Precies het omgekeerde met een hele andere dynamiek. Het is maar net waar je je goed bij voelt.

   Tijd is inderdaad super kostbaar. Daar zijn Bas en ik ons erg van bewust (we willen tenslotte niet voor niets eerder kunnen stoppen met werken). Echter gaat het in de podcast om verschillende mogelijkheden om meer te verdienen. Tja, hoe kostbaar tijd ook voor ons is, het is nog steeds een methode om een hoger inkomen te realiseren. Ik weet toevallig dat Bas actief bijklust, ik probeer dat tot een minimum te houden.

   Een hobby is zeker belangrijk. En of dat nou sport is of websites bijhouden, een hobby heb je ook gewoon nodig om te kunnen ontspannen. Super tof dat jij uit die hobby zo’n groot inkomen kan halen. Heb je nog tips voor ons hoe wij die inkomsten kunnen verhogen? Jij zou er bijna je werk van kunnen maken! Maak van je hobby je werk en je hoeft nooit meer te werken 😉

   Nogmaals dank voor je reactie. Een kritische blik is voor ons ook zeker goed om naar te luisteren, dus we zijn hier erg blij mee. Ik hoop dat je onze podcast wel leuk vond om naar te luisteren en hoop dat je volgende week weer luistert. Wil je verder één-op-één met ons hierover discusieren mag dat natuurlijk ook via gmg@goedmetgeldpodcast.nl

   Groeten Arjan

 2. Elsa schreef:

  Leuke podcast! Maar kijk alsjeblieft uit met het promoten van Uber. Als mensen voor Uber gaan rijden weten ze vaak niet dat ze als ondernemer worden aangemeld. Hierdoor moeten ze aangifte doen voor de omzetbelasting en als dit niet gebeurt kunnen er hoge kosten + boetes aan vast zitten.

  • Arjan schreef:

   Hi Elsa,

   Thanks voor het compliment. Het is inderdaad wel belangrijk dat als je extra geld gaat verdienen, je je verdiept in de materie. Wat komt er allemaal bij kijken. Bij Uber is dat inderdaad het feit dat je als ondernemer wordt gezien en je daar ook belasting naar moet betalen. Het is heel belangrijk dat je jezelf daar bewust van bent. Maar wat ons betreft is dat met alle bijbaantjes en andere extra inkomstenbronnen zo. Lees je goed in voordat je eraan begint!

   Arjan