Goed met Geld 170: Tim van LangzaamRijker.nl

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 29/04/2022

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Volledig kunnen leven op de inkomsten vanuit je side hustle… We zijn stiekem een beetje jaloers op de gast van vandaag. YouTuber, blogger en podcaster Tim van LangzaamRijker.nl is te gast in de show. Tim zit met zijn werkzaamheden in dezelfde space als de Goed met Geld Podcast, dus genoeg gespreksstof. In deze aflevering staan we stil hoe Tim het voor elkaar heeft gekregen dat hij zijn baan in loondienst stop heeft kunnen zetten en hoe zijn dagen er nu uit zien. Benieuwd naar het leven achter de schermen van LangzaamRijker.nl, luister dan de aflevering van vandaag.

De Goed met Geld Podcast

Affiliates sites

Tim’s belangrijkste bron van inkomen zijn zijn affiliates sites. Dit zijn websites die hij heeft geoptimaliseerd om bij bepaalde (veel gezochte) Google zoektermen hoog in de resultaten te scoren. Als het een affiliate site is met advertenties krijgt hij per bezoeker een klein beetje betaald, als de site over een specifiek product gaat en de bezoeker koopt het product via de link van Tim, dan krijgt hij op die manier betaald. Er zijn dus min of meer twee soorten publiek waar je je pijlen op kunt richten. De bezoekers die een hele concrete vraag hebben welke je zo snel mogelijk en zo goed mogelijk wil beantwoorden en de bezoekers die je graag aan je wil binden door structureel en periodiek hoogwaardige afgestemde content voor ze te maken.

Hoe is hij op dat idee gekomen? Nou eigenlijk heel simpel. Toen Tim 19 was, was hij ervan overtuigd dat het mogelijk moest zijn om online geld te verdienen. Het alternatief was een bijbaantje in de supermarkt. Dus begon Tim met het schrijven van teksten voor websites. In het begin deed hij dit niet voor zijn eigen websites, maar in opdracht van. Dit teksten moesten dan wel SEO zijn. SEO staat voor Search Engine Optimization, of te wel, de teksten moeten bijdragen aan een betere vindbaarheid van de website, doordat de zoekmachines (zoals Google) de website goed weten te vinden. Die SEO teksten leverden 2 cent per woord op. Zeker niet verkeerd. Later ging hij ook voor zichzelf de affiliate sites bouwen. Zijn eerste echt goede doorbraak waren sites rondom de eerste HTC telefoons. Bij een succesvolle doorverwijzing via zijn site verdiende hij 25 euro. Dat tikt lekker aan.

Fulltime leven van je sidehustles

Op dit moment heeft Tim geen baan in loondienst meer. Die heeft hij wel gehad en wij waren benieuwd naar de redenen om die baan op te zeggen. Want laten we eerlijk zijn, je baan opzeggen is best wel spannend. Voordat Tim de knoop doorhakte heeft hij wel een aantal dingen gedaan om er een beter gevoel bij te hebben. Zo heeft hij veel boeken gelezen en YouTube filmpjes gekeken. Specifiek over het opzeggen van je baan en waar je daarbij op moet letten. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat hij een goede financiële buffer had, waar hij zonder problemen een jaar mee vooruit zou kunnen. Op een gegeven moment waren de inkomsten van 3 dagen voor zichzelf werken groter dan de 4 dagen voor de baas en zat er niets anders op dan de baan vaarwel te zeggen en volle bak zich te focussen op zijn eigen werk.

Op dit moment heeft Tim zo’n 7 affiliate sites, waarvan 4 er echt goed lopen. Hij spendeert zijn tijd aan de dingen die hij leuk vindt en is vrij om dat naar eigen inzicht te doen. Zoals jullie ongetwijfeld weten is Tim actief op YouTube met hele mooie content, blogt hij nog af en toe en blijft hij ervoor zorgen dat zijn affiliate sites goed scoren in Google. Nou levert niet alles ook direct geld op, maar het één versterkt natuurlijk wel het ander. Zo levert Instagram geen geld op, maar heeft Tim daar wel een enorm mooi publiek waarin hij ideeën kan valideren en mooie nieuwe content kan pitchen. De videos voor YouTube vragen meer tijd om te bewerken en op te zetten. Daar komt wel een stroompje van inkomsten uit met de advertenties, daar komt bij dat de content vaak tijdsgevoeliger is en dat vooral de nieuwe video’s goed bekeken worden. De exposure die dit met zich mee brengt is wel weer heel groot. In onze YouTube bubble is hij een bekende naam. De blogs en posts die Tim maakt, zijn het makkelijkst te volgen wat betreft hun opbrengsten. Daar zie je een duidelijke link tussen input en output. Helemaal passief is het niet, want je zult ervoor moeten zorgen dat je hoog in Google blijft scoren. Daar zijn zelfs tools voor om bij te houden hoe goed je het doet.

Beleggen

De inkomsten van zijn affiliate sites heeft Tim lang onaangeraakt om een spaarrekening laten staan. Zoals je je voor kunt stellen liep dat bedrag gestaag op en Tim deed er eigenlijk niets mee. Totdat een goede vriend hem de tip gaf, dat hij zijn geld eens voor hem aan het werk moest zetten. De pot geld was toen al opgelopen tot zo’n 30.000 euro. Vanaf dat moment is Tim zich meer en meer gaan verdieping in de wonderlijke wereld van beleggen en we weten allemaal waar dat toe heeft geleid.

Affiliate partijen werken meestal als self billing. Dit betekent dat jij jouw vergoeding automatisch krijgt uitbetaald, maar dat je zelf de factuur daarvoor nog op moet stellen. Omdat die affiliate inkomsten vanuit allerlei kanten kunnen komen, moet er elk kwartaal een overzicht gemaakt worden. Dat komt mooi uit, want de Belastingdienst verwacht ook elk kwartaal een update. 40% wordt aan de kant gelegd voor de belastingen en de rest gaat naar breed gespreide (lage kosten) indexfondsen. Precies zoals wij dat ook kennen.

De Goed met Geld vragen:

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Tim gesteld. We wilden echter Tim helemaal het hemd van zijn lijf vragen, dus hebben we ook twee bonus vragen aan hem gesteld:

In de podcast geeft hij ook antwoord op de volgende vragen:

  1. Wat was je grootste financiële blunder?
  2. Wat kan je nu dat je vijf jaar geleden had willen kunnen?
  3. Waar sta je over vijf jaar?
  4. Welke bron van informatie zouden de luisteraars moeten kennen?
  5. Wat is jouw advies voor iedereen die een side hustle wil beginnen?

Referenties

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.