Goed met Geld #035: “Vakantie”

Geschreven door Arjan | Laatste aanpassing: 27/09/2019

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

De vakantie is voorbij. Hoewel jij er misschien wel helemaal niets van hebt gemerkt, zijn wij voor het eerst sinds weken weer achter de microfoon gekropen. Vandaag gaan we terugkijken naar onze vakanties. Natuurlijk niet zomaar terugblikken, nee, we gaan het ook over het geld hebben. Want vakantie kost geld. Veel geld vaak en vakantie is daarmee duurder dan ons normale leven. Maar hoe bespaar je op vakantie? Kan je goedkoper op vakantie en hoe hou je de kosten binnen de perken? Een aflevering vol vakantieplezier en besparingen, zonder dat je echt inlevert op de vakantie zelf!

De Goed met Geld Podcast

Maak op vakantie gebruik van jouw persoonlijke voordelen

Goedkoop op vakantie hoeft niet te betekenen dat je in moet leveren op luxe. Maar het loont wel om dan gebruik te maken van luxe die je toch al hebt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de auto van de zaak. Als je die in het buitenland ook mag gebruiken en je kan hem meenemen, scheelt dat toch best wel. Of denk maar eens aan gespaarde punten of een lidmaatschap die je hebt. Er zijn zoveel dingen uit het dagelijkse leven die jouw vakantie veel luxer kunnen maken.

Zorg voor korting onderweg

Doe je research, even zoeken, voordeelpassen en online kaarten kopen. In de aflevering vandaag gaan wij in hoe wij dat nou hebben gedaan. Want natuurlijk wil je leuke dingen doen en je wil ook niet beknibbelen op elke euro. Maar uiteindelijk wil je wel het maximale uit je geld halen. Daarbij kan je je ook nog eens afvragen: vind ik dit het geld wel waard.

Hoe betaal je op vakantie?

Een belangrijk ding is natuurlijk dat je op vakantie gewoon normaal kan betalen. Bas heeft daarbij nogal wat problemen gehad met zijn creditcard. Maar hoe zit dat nou met die kosten? Welke opslagen zijn er, wat is het meest gunstig en hoe kan je net een paar euro extra besparen, zonder dat je ook maar iets inlevert op luxe en gemak. Simpelweg door bedrijven iets minder aan je te laten verdienen. Het voorbeeld dat Arjan noemt in de podcast wordt heel duidelijk gemaakt in onderstaand filmpje:

Goed met Geld on Stage

De dagen worden al korter en dus komt januari ook steeds dichterbij. Op 12 januari gaan wij live een podcast opnemen in het Belasting en Douane museum. Super vet en wij hebben er heel veel zin in. Ben je er ook bij? Reserveer dan alvast je kaarten. Meer informatie vind je op de website van het Belasting en Douane museum. Kaarten zijn ook via deze pagina te reserveren. Exclusief de toegangsprijs (€5,50) kost een kaartje €10. Als vriend van het museum (€25,00) mag je alle lezingen bijwonen. Kijk vooral ook even op de website welke andere voordelen er nog te behalen zijn. Zo krijg je nogal wat korting met de museumjaarkaart, Rotterdampas, Studentenpas en ga zo maar door.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Reacties zijn gesloten.