Goed met Geld 146: Erwin van Salaristijger

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 12/11/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

In hun werkende leven krijgen vrouwen maar liefst drie ton minder betaald dan hun mannelijke tegenhanger. Nou denk je misschien dat dat komt omdat ze minder uren werken. Maar ik schrok toen bleek dat dit de loonkloof nadat deze gecorrigeerd is voor bijna alle factoren die je maar kunt bedenken. Bij Salaristijger helpen ze mensen om die loonkloof kleiner te maken. En dat doen ze door onderzoek uit te voeren, maar ook door mensen te helpen beter te onderhandelen over hun salaris. In deze aflevering de tips van Erwin van Salaristijger om ervoor te zorgen dat jij meer betaald krijgt voor jouw tijd.

De Goed met Geld Podcast

Loonkloof

Drie ton minder loon, daar word je zeker niet enthousiast van. Maar het is wel de loonkloof waar vrouwen mee te maken krijgen in hun werkende leven. Dat is het resultaat nadat er al gecorrigeerd is voor allerlei logische verklaringen waarvan je denkt dat die de reden vor de kloof zijn. Bij Salaristijger doen ze onderzoek naar deze loonkloof en helpen ze ondernemingen om de kloof te onderzoeken en hoe ze eraan bij kunnen dragen om die kloof te verkleinen.

Denk daarbij aan betere vacature teksten die genderneutraal geschreven zijn. Dus minder competitieve woorden, meer coöperatieve woorden en ook minder opsommingen. Mannen durven de gok om te solliciteren wanneer ze niet alle vinkjes kunnen zetten, terwijl vrouwen zich daardoor vaak al minder aangetrokken voelen tot de vacature en dus niet solliciteren.

Zelf onderhandelen

Je kunt zelf natuurlijk ook ervoor zorgen dat jij aan de goede kant van de loonkloof terecht komt. Of je nu onderhandelt voor je nieuwe baan, of in je huidige functie door wil groeien. Hieronder de lijst van tips die Erwin heeft gedeeld met ons. Doe er je voordeel mee.

De Goed met Geld vragen:

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Erwin gesteld. In de podcast geeft hij antwoord op de volgende vragen:

1. Wat is jouw grootste financiële blunder?
2. Wat had je vijf jaar eerder al willen hebben of kunnen?
3. Waar zie je jezelf over vijf jaar staan?
4. Welke bron zou onze luisteraar moeten kennen?
5. Wat is het advies van Erwin als het gaat om het vragen van een salarisverhoging?

Referenties

De Salaristijger website voor extra support bij jouw salaris onderhandeling

Nibud voor goede tips rondom het maken van budgetten

FiscAlert voor gratis tips op je deurmat

Wanneer heb jij voor het laatst over jouw salaris onderhandeld? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

2 reacties op “Goed met Geld 146: Erwin van Salaristijger”

  1. Robin B schreef:

    Eén van de beste afleveringen m.i. Deels heel praktisch en deels heel inzichtelijk. Als jullie willen onderhandelen dat Erwin 1x per half jaar langskomt op de podcast geeft dat veel waarde voor “het bedrijf” denk ik

    • Bas schreef:

      Dankjewel voor dit mooie compliment Robin! Wij staan ervoor open dat gasten zoals Erwin vaker terugkomen!