Goed met Geld 146: Erwin van Salaristijger

by Mark | Last Updated: 12/11/2021

In hun werkende leven krijgen vrouwen maar liefst drie ton minder betaald dan hun mannelijke tegenhanger. Nou denk je misschien dat dat komt omdat ze minder uren werken. Maar ik schrok toen bleek dat dit de loonkloof nadat deze gecorrigeerd is voor bijna alle factoren die je maar kunt bedenken. Bij Salaristijger helpen ze mensen om die loonkloof kleiner te maken. En dat doen ze door onderzoek uit te voeren, maar ook door mensen te helpen beter te onderhandelen over hun salaris. In deze aflevering de tips van Erwin van Salaristijger om ervoor te zorgen dat jij meer betaald krijgt voor jouw tijd.

De Goed met Geld Podcast

Loonkloof

Drie ton minder loon, daar word je zeker niet enthousiast van. Maar het is wel de loonkloof waar vrouwen mee te maken krijgen in hun werkende leven. Dat is het resultaat nadat er al gecorrigeerd is voor allerlei logische verklaringen waarvan je denkt dat die de reden vor de kloof zijn. Bij Salaristijger doen ze onderzoek naar deze loonkloof en helpen ze ondernemingen om de kloof te onderzoeken en hoe ze eraan bij kunnen dragen om die kloof te verkleinen.

Denk daarbij aan betere vacature teksten die genderneutraal geschreven zijn. Dus minder competitieve woorden, meer coƶperatieve woorden en ook minder opsommingen. Mannen durven de gok om te solliciteren wanneer ze niet alle vinkjes kunnen zetten, terwijl vrouwen zich daardoor vaak al minder aangetrokken voelen tot de vacature en dus niet solliciteren.

Zelf onderhandelen

Je kunt zelf natuurlijk ook ervoor zorgen dat jij aan de goede kant van de loonkloof terecht komt. Of je nu onderhandelt voor je nieuwe baan, of in je huidige functie door wil groeien. Hieronder de lijst van tips die Erwin heeft gedeeld met ons. Doe er je voordeel mee.

De Goed met Geld vragen:

Natuurlijk hebben wij ook in deze afleveringen de Goed met Geld Vragen aan Erwin gesteld. In de podcast geeft hij antwoord op de volgende vragen:

1. Wat is jouw grootste financiƫle blunder?
2. Wat had je vijf jaar eerder al willen hebben of kunnen?
3. Waar zie je jezelf over vijf jaar staan?
4. Welke bron zou onze luisteraar moeten kennen?
5. Wat is het advies van Erwin als het gaat om het vragen van een salarisverhoging?

Referenties

De Salaristijger website voor extra support bij jouw salaris onderhandeling

Nibud voor goede tips rondom het maken van budgetten

FiscAlert voor gratis tips op je deurmat

Wanneer heb jij voor het laatst over jouw salaris onderhandeld? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.