Goed met Geld 143: Financiën op vakantie

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 22/10/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Wanneer je heerlijk in het zonnetje zit met een cocktail in je hand op het parelwitte stand van je vakantieadres, denk je dan aan je financiën? De meesten van jullie zullen er dan niet veel bij stil staan, maar het kan wel slim zijn om ook op je vakantie goed met geld te zijn. In deze aflevering legt Arjan uit hoe hij zich heeft voorbereid op zijn welverdiende vakantie. Van te voren wat onderzoek doen, kan veel onverwachte (hoge) kosten verkopen en is dus wel de moeite waard.

De Goed met Geld Podcast

Pin, creditcard of cash

Buiten het feit dat er veel landen zijn met ander (en vaak mooier) weer dan in Nederland, zijn er in het buitenland vaak ook aparte geld gewoonten. Wordt er alleen maar gepind, is een creditcard onmisbaar of moet je gewoon met een stapel flappen aan komen zetten? Het kan geen kwaad om van te voren even op te zoeken welke geld cultuur je op je vakantieadres tegen gaat komen.

Inkopen doen

Tijdens je vakantie ga je een hoop nodig hebben. Buiten dat je moet weten waar je naartoe wil, en hoe je daar moet komen, heb je ook andere dingen nodig. Brandstof voor de auto, vignettes voor onderweg, maar ook GB’s voor je mobiele telefoon. De prijzen voor deze zaken kunnen per land behoorlijk verschillen. Door daar tactisch in te kopen, kun je ook behoorlijk wat geld besparen.

Sparen voor de vakantie

Bijhouden wat je hebt uitgegeven op vakantie levert ook wat voordelen op. Als je weet hoeveel je vakantie gekost heeft, kun je voor een vergelijkbare vakantie volgend jaar gaan sparen. Immers de uitgaven van dit jaar gedeeld door 12 is een hele aardige schatting van wat je moet sparen voor de vakantie van volgend jaar. Dan kun je nog wat tunen door het maandbedrag wat te verhogen of verlagen als je weet dat de volgende vakantie duurder of goedkoper gaat zijn. Het is ook een lekker gevoel om gewoon te weten dat je geld genoeg hebt om heerlijk van je vakantie te genieten.

Houden jullie je uitgaven tijdens de vakantie bij? En hoeveel hebben jullie op jullie duurste vakantie uitgegeven? Wat is jouw beste tip hoe met geld om te gaan op vakantie, Laat het ons weten in de comments hieronder.

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Eén reactie op “Goed met Geld 143: Financiën op vakantie”

  1. Chan schreef:

    Mijn beste tips: 1. Zoek goed uit of je in plaats van tours ook zelf naar bezienswaardigheden kan gaan. Meestal is dat wel mogelijk als je er met het ov heen gaat en de tijd neemt. 2. Kijk of je ook naar goedkope landen kan om je favoriete vakantie samen te stellen. Wil je beren zien? Ga dan naar Roemenië in plaats van Finland. Hou je van wijnproeverijen? Misschien is Hongarije een idee, etc. 3. Voor de studenten: vraag ter plekke altijd na of er studentenkorting mogelijk is. Vaak krijg je die zonder dat het van te voren is aangegeven. Neem je studentenkaart daarom altijd mee.