Goed met Geld 144: Het gevaar van het grote geld

Geschreven door Mark | Laatste aanpassing: 29/10/2021

Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies.

Hier zijn we allemaal gemotiveerd om goed met geld te worden of te blijven. Omdat we goed met geld zijn, hebben we vaak ook meer discipline om ook met grotere bedragen om te gaan. Maar het echte grote geld heeft vaak toch een soort bedwelmende werking op hoe men met het geld om gaat. Als je zoveel geld op jouw bankrekening hebt staan, dat je saldo niet meer op het scherm in de bankieren app past, dan hoef je je nooit meer zorgen te maken over geld, toch? Dat zou je misschien denken, maar een hoog saldo wil niet zeggen dat iemand ook veel waarde hecht aan dat hoge saldo. En dan komen de gevaren om de hoek kijken! In deze aflevering hoe je het beste om kunt gaan met je geld, als je toevallig morgen de mega jackpot hebt gewonnen.

De Goed met Geld Podcast

Nou en?!

Stijgende gasprijzen, een flinke deuk in je nieuwe dikke auto of een ongelukje met je nieuwe 88” tv… Als je 10 miljoen op je bankrekening hebt staan, zul je er schouders voor ophalen. Met zoveel geld kan niets jou deren, je koopt gewoon een nieuwe. Een enorme berg geld maakt het leven een stuk makkelijker, maar zelfs dan moet je opletten.

Hard voor gewerkt of een enorme geluksvogel

Er zit wel degelijk verschil in of je zelf je fortuin bij elkaar hebt gewerkt met bloed, zweet en tranen, of dat je met je neus in de boter gevallen bent, omdat je toevallig het juiste lotnummer hebt. Het verschil zit hem vooral in de waarde die je hecht aan het geldbedrag. Wanneer je er hard voor gewerkt hebt, neem je het vermogen veel minder voor lief, je weet immers wat het je gekost heeft om het vermogen te verzamelen. Als je met jouw 15 euro inleg de mega jackpot mee naar huis neemt, dan is de waarde die je aan het gewonnen bedrag toekent toch een stuk lager. Daarmee loop je dan het risico dat je er onverstandig mee om gaat.

Slachtoffer van goede of slechte bedoelingen

Op het moment dat bekend is dat je echt rijk bent, loop je ook risico slachtoffer te worden van andermans bedoelingen. Het kan zijn dat kwaadwillende achter je kinderen aangaan om via kidnapping een deel van jouw geld binnen te halen. Of het zijn partijen die goedbedoeld jou willen beschermen tegen die risico’s en je bijvoorbeeld verzekeringen aansmeren om die risico’s te managen. Of neem de mensen die je gaan helpen om jouw vermogen te managen. Dat zullen ze vast naar eer en geweten doen, maar weet je dat wel zeker?

Get rich quick

En mensen die heel erg rijk (zeggen te) zijn, kom je ook veel tegen op de verschillende social media kanalen. Vaak willen ze hun rijkdom met jou delen, door jou in een betaalde training uit te leggen met welke briljante manier zij hun vermogen hebben weten te verzamelen. Allemaal mooi en aardig, maar als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook! Dus houd het lekker saai en blijf gedisciplineerd elke maand inleggen in je beleggingsportfolio. Dan komt jouw persoonlijke ‘grote geld’ vanzelf in zicht.

Ken jij een mooi verhaal van iemand die zijn grote vermogen er doorheen heeft gebrast? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Referenties

Waar vind je ons nog meer?

Arjan is behalve als co-host ook te vinden op StoppenVoorMijnVijftigste.nl. Bas blogt niet meer.


Deze post bevat mogelijk affiliatelinks. Dat zijn links naar partners van onze podcast. Als je via onze link klant wordt bij een van onze partners ontvangen wij daar mogelijk een kleine vergoeding voor. Dit is altijd zonder kosten voor jou, en het helpt ons om de podcast te blijven produceren.

Niks op deze website kan worden gezien als financieel- of beleggingsadvies. Je dient altijd je eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Goed met Geld Podcast en haar partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, financieel of anders, die jij leidt door keuzes die je maakt. Alle content die wij bieden (zowel op de podcast als in deze blogposts) geldt als beschrijving van onze ervaringen, niet als advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.